Nama
: S. Nadia Nurul Azizah
Kelas
: IX-D
Tugas
B. Sunda
Eksposisi
Cara
Ngajieun Pisang Goreng
Pisang
goreng teh kadaharan anu ngeunah, lamun keur cape atanapi keur
caneuteun.
Bahan
– bahanna teh gampang.
Jeung
cara ngajieunna oge gampang.
Bahan
– bahanna teh ngan ukur cau, tarigu, gula, uyah, minyak goreng,
mentega sareng ditambihan seres lamun resep. Sesuai jeung selera we
eta mah.
Lamun
resep seres nganggo, tapi lamun teu resep mah teu kedah.
Tah,
abdi bade ngajelaskeun langkah – langkah ngajieun pisang goreng.
Langkah
kahiji cara nyieun pisang goreng nyaeta, pesek cangkang cau, terus
beulah jadi dua bagean.
Saengges
eta teh, nyieun adonan.
Adonan
eta teh ngan ukur tarigu jeung cai, teras purulukeun uyah sareng gula
sacekapna. Teras aduk nepika sadayana kacampur.
Saterasna
abuskeun cau kana adonan tarigu, nepika sadayana kaadonan.
Upami
entos, panaskeun minyak dina katel.
Lamun
tos panas, abuskeun cau anu tos diadonan kana jero katel nu aya
minyakkan. Antepkeun nepi ka asak.
Asakna
teh katinggal tina warna na, lamun entos warna kacokelatan berarti
eta teh entos asak.
Upami
entos asak, jait.
Simpen
eta pisang goreng kana wadah atanapi piring.
Oleskeun
mentega kana pisang goreng na.
Teras
awurkeun seres kana pisang goreng anu entos di olesan mentega tadi.
Saentos
kitu, mangga dicobian.
Tah
ngan sakitu Cara Ngajieun Pisang Goreng teh.
Mangga
bilih bade dipraktekkeun dibumi oge.
Numpang copy ya, makasih banyak :)
BalasHapusmonggo sis
Hapusijin comot ndan.... salam dari admin www.bangmisno.web.id
BalasHapusMakasih banyak artikelnya. Telah membantu
BalasHapusmonggoo
BalasHapus